Wat u moet weten over dampen

Wat u moet weten over dampen

Dampen en esigaretten zijn overal deze dagen. Meer en meer mensen dragen  die cilindrische metalen fluiten rond en blazen gigantische wolken en het lijkt allemaal zo gewoon. Maar omdat de industrie is zo nieuw is, weet niemand echt wat er gaat gebeuren. The New Yorker maakte deze korte doc om dat uit te vinden.

Aan de ene kant heb je nette kleine winkels en webwikels die een subcultuur van enthousiastelingen ondersteunen, waar mensen praten over dampen zoals wijn en genieten alsof ze het hebben over een drankje. Aan de andere kant heb je mensen van de wetenschap en medische professionals en politici die zich zorgen te maken over wat dampen gaat worden en wat het doet met ons lichaam en hoe dingen zoals vloeibare nicotine niet zijn geregeld. Het zal interessant zijn om te zien waar dit gaat.

In 1963, a patent was filed for a “smokeless non-tobacco cigarette,” but the invention never took off. Fifty years later, electronic cigarettes—e-cigs, as they’re known—have mushroomed into a billion-dollar industry.

Read the full post: http://nyr.kr/1v27C7o

Subscribe: vimeo.com/newyorker
Follow us: twitter.com/newyorkervideo
Watch more videos at video.newyorker.com.

Geef een reactie