Dampen wat is dat?

Dampen zo wordt het verdampen van een liquid in met een e-sigaret ook wel genoemd, want het is eigenlijk geen rook maar vapor dat uit een e-sigaret komt. Deze vapor komt van een E-Liquid (vloeistof die in uw e-sigaret gaat) die door een gloeispiraal en een batterij wordt verhit.

Vapen hoe werkt dat?

De techniek die in dampen word toegepast zorgt ervoor dat een vloeistof verdampt wordt op een gloeidraad. Deze damp met of zonder nicotine inhaleert u, zo krijgt u uw nicotine binnen.

De E-Liquid in een e-sigaret zit in een Clearomizer of tankje die u telkens bijvult als die bijna leeg is. Het soort liquid dat u verdampt is belangrijk voor de stoffen die u inhaleert. Een tankje of clearomizer mag in Nederland een maximale inhoud hebben van 2ml.

Wilt u gaan vapen, stel eerst gerust alle vragen die u heeft aan Dampstarter.

Verschil tussen roken en dampen?

Het verschil tussen roken en vapen is dat bij er bij roken sprake moet zijn van verbranding. U verbrand dus een product waar dan rook vanaf komt en deze inademt. Als u gaat dampen is geen sprake van verbranding en wordt er een vloeistof verhit zodat deze verdampt.

Is vapen schadelijk voor je gezondheid?

Als u van sigaretten wilt overschakelen naar het dampen verdampt u 3 soorten stoffen PG, VG en nicotine. Nicotine is een verslavende stof en is niet goed voor hart en bloedvaten is en verslavend werkt, dus het is beter voor uw gezondheid als u niet rookt of dampt.

Wilt u advies als u gaat dampen?

Wilt u gaan dampen, maar u weet niet precies wat of welke damper u nodig heeft. Stuur ons een e-mail of bel ons, dan helpen wij u graag met al uw damp vragen. U kunt uw damper niet alleen online bestellen, maar u kan ook uw online bestelling bij ons in IJsselstein (Utrecht) afhalen. Het adres van onze  e-sigaret winkel is De Clinkhoeff 10a 3402GB ons telefoonnummer is 030-7619772. Dan kunnen wij gelijk al uw vragen over vapen beantwoorden, en uitleggen hoe uw damper werkt.