Privacybeleid Dampstarter.nl

Algemeen privacybeleid

De webshop Dampstarter.nl is een onderdeel van J.A.P Network

bedrijfsgegevens:

1. Naam bedrijf: Dampstarter
2. Website: https://dampstarter.nl/
3  KvK inschrijfnummer: 30222745
4. BTW-identificatienummer:NL177065308B01

Wij respecteren uw privacy en verwerken uw persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Elke keer dat u een bezoek brengt aan onze website herkent onze webserver automatisch uw ip-adres.

Als u onze website bezoekt bewaren wij deze gegevens:
1. Uw naam, uw ip en e-mailadres als u een bezoek brengt aan onze website, en inlogt met een account.
2. Uw naam, e-mailadres, adres, telefoonnummer als u een email stuurt naar ons en ons dit doorgeeft
3. Uw e-mailadres,  als u dit aan ons doorgeeft.
4. Uw e-mailadres als u een review plaatst op onze site.
5. De domeinnaam van andere sites die u geraadpleegd heeft om naar onze site te gaan.
6. Alle informatie met betrekking tot de pagina’s die u op onze site bezocht hebt.
7. Alle informatie die u vrijwillig aan ons verstrekt hebt. (bijvoorbeeld, bestellingen en/of site-registratie, contact formulier, email)
8. Uw telefoonnummer als u ons belt zonder nummerblokkering
9 Uw telefoonnummer als u ons benaderd via Watsapp of andere messenger

De informatie die u aan ons doorgeeft wordt alleen intern gebruikt voor het afhandelen van uw bestelling en wordt niet doorgegeven of verkocht aan andere organisaties voor commerciele doeleinden.

Hoe lang bewaren wij uw data:

1. Contactformulieren: 6 maanden
2. Statistieken: 14 maanden
3. Bestel gegevens: 7 jaar
4. Telefoon gegevens (als u ons belt): zolang  wij deze nodig hebben om uw vraag af te handelen.

Wanneer u een reactie of review achterlaat dan wordt die reactie of review en de metadata van die reactie of review voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd zijn op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment dat u bent ingelogd op onze website (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Kinderen:

We zijn niet van plan om informatie van kinderen te verzamelen of bewust te verzamelen. Wij richten ons niet op kinderen met onze diensten.

Cookies:

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media en Google analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken.

Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven.

Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat zich op de vaste schijf van uw computer installeert. Dit bestand houdt de sporen bij van de bezochte Internetsite en bevat een aantal gegevens over dit bezoek.  De meeste websites hanteren handige en nuttige technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de site zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. Bekendste voorbeelden van dit soort technieken zijn cookies en scripts (hierna samen te noemen “cookies”). Cookies kunnen worden gebruikt door websitehouders of door derde partijen – adverteerders bijvoorbeeld – die communiceren via de website die jij bezoekt.

Met behulp van cookies zorgt dampstarter.nl er onder andere voor dat een bezoeker aan de Dampstarter website niet elke keer dezelfde informatie moet invoeren. Een bezoek aan onze website wordt dus makkelijker voor je door cookies te plaatsen

Functionele cookies worden altijd geplaatst, het maakt niet uit welke keuze u maakt. Deze cookies mogen zonder toestemming worden geplaatst.

Het gebruik van cookies is gewoon veilig. Er kan namelijk uit cookies geen persoonlijke informatie worden gehaald. Cookies kunnen dan ook nooit worden gebruikt om u te bellen, uw email adres te achterhalen enz.

Wij vinden het belangrijk dat u weet welke cookies onze website gebruikt en waarvoor wij deze cookies gebruiken.

Waar gebruiken wij op dampstarter.nl cookies voor:

1. Om uw voorkeuren te registreren.
2. Om informatiesessies te registreren, zoals informatie over hetgeen u toevoegt aan uw winkelwagen of wenslijst.
3. Om informatie te registreren die eigen is aan u,zoals de webpagina’s die u geraadpleegd hebt om naar onze site te gaan.
4. Om u bij een volgend bezoek aan onze site op de hoogte te stellen van nieuwigheden die u zouden kunnen interesseren.
5.Om uw vroegere activiteiten op de site te registreren, om u bij uw volgend bezoek een betere dienstverlening te bieden.
6. Om ervoor te zorgen dat u niet herhaaldelijk dezelfde advertenties ontvangt.
7. Om de inhoud en de presentatie van de site aan te passen op basis van uw browsertype of van andere informatie die door de browser verstuurd wordt.

Wat voor soort Cookies gebruikt Dampstarter:

Noodzakelijke / Functionele Cookies: Deze Cookies zorgen ervoor dat Dampstarter.nl goed werkt.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Wij gebruiken deze cookies voor:

1. het onthouden van producten die u aan uw winkelmand toevoegt
2. het onthouden van informatie die u invult op de onze pagina’s tijdens het afrekenen of bestellen.
3. het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als u gegevens moet invullen bij een online bestelling
4. het opslaan van voorkeuren van bestellen
5. het opslaan van instellingen
6. het lezen van browserinstellingen om Dampstarter optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven
7. het opsporen van misbruik van Dampstarter.nl, door bijvoorbeeld een aantal mislukte inlogpogingen te registreren dn deze te blokeren waar mogelijk, zodat uw gegevens veilig blijven en niet worden gehacked
8. het afslaan van hackpogingen zodat de site bereikbaar blijft
9. het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
10. het mogelijk maken om te reageren op onze website

Statistieken Cookies: Dit zijn Cookies waarmee wij het gebruik van Dampstarter.nl kunnen meten

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Van al deze informatie die Dampstarter.nl  verzameld worden statistieken gemaakt. Deze statistieken laten ons dan zien, hoe vaak en wanneer onze webpagina bezocht wordt, en waar  bezoekers het meest naar kijken en waar nezoekers de meeste tijd doorbrengen. Deze statistieken en rapportages herleiden wij niet naar personen.

Wij gebruiken deze statistieken cookies voor:

1. het bijhouden van het aantal bezoekers op Dampstarter.nl
2. het bijhouden van de lengte van tijd die een bezoeker op Dampstarter blijft.
3. de volgorde bepalen hoe een bezoeker op Dampstarter.nl onze pagina;s bekijkt
4. het optimaliseren van de website

VoorkeurensCookies: Deze Cookies onthouden al uw voorkeuren.

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Marketing Cookies: Deze cookies laten u eke keer advertenties zien van websites die u heeft bezocht.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders, ook worden ze gebruikt om op bijvoorbeeld youtube voorkeurs video;s te laten zien enz.

U kunt cookies die op uw computer zijn opgeslagen verwijderen via uw browserinstellingen. Als alternatief kunt u sommige cookies van derden beheren door een platform voor privacyverbetering te gebruiken, zoals optout.aboutads.info of youronlinechoices.com. Ga naar allaboutcookies.org voor meer informatie over cookies

Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, dit is een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van deze informatie.

De gegevens die google verzameld zullen 14 maanden nadat u onze site heeft bezocht worden verwijderd van de Google servers. Elke keer dat u onze site bezoekt zullen de gegevens met 14 maanden worden verlengt.

Google heeft zijn eigen privacybeleid dat u hier kunt bekijken. Als u zich wilt afmelden voor tracking door Google Analytics, bezoekt u de opt-outpagina van Google Analytics.

Links, banners, Buttons:

1. De website kan verwijzingen (bijvoorbeeld door middel van een hyperlink, banner of button) bevatten naar andere sites die betrekking hebben op een specifiek aspect van deze website.
2. Dit betekent niet automatisch dat Dampstarter.nl verbonden is aan deze andere sites of de eigenaren ervan.
3. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de naleving van de privacywetgeving door deze derden.
4. Lees hiervoor de privacyverklaring/privacystatement, indien aanwezig, van de site die u bezoekt.

Ingesloten inhoud van andere websites:

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Veiligheid:

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site.

Deze veiligheidsmaatregelen zijn:

1. Op de pagina waar u persoonsgegevens verstrekt wordt gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding.
2. Wachtwoorden worden altijd gecodeerd opgeslagen.
3. Het verzenden van persoonsgegevens per e-mail gebeurt via een beveiligde verbinding.
4. Wij nemen technische en organisatorische maatregelen om het verlies van gegevens of onrechtmatige verwerking ervan (zoals aanvallen) tegen te gaan. Wij garanderen daarom een passend beveiligingsniveau en laten onze site periodiek toetsen of deze beveiliging nog toereikend is.
5. Alle systemen waarin (gevoelige) persoonsgegevens worden verwerkt, zijn voorzien van antivirussoftware en de laatste beveiligingsgerelateerde patches en updates van alle andere belangrijke software, zoals uitgegeven door de leveranciers van deze software
6. Betalingsgegevens bij het plaatsen van een online bestelling worden beschermd door het gebruik van SSL (Secure Socket Layer).

Per e-mail:

Als u ons per email uw gegevens doorgeeft zullen wij deze gegevens alleen gebruiken voor de informatie die u ons vraagt of het afhandelen van uw bestelling.

Per brief:

Als u ons via het web uw postadres meedeelt, zal u alleen de informatie of producten ontvangen die u aangevraagd of besteld heeft, op het adres dat u ons meegedeeld hebt.

Per telefoon:

Als u ons uw telefoonnummer mededeelt via de website of via de telefoon, zal ons bedrijf u alleen telefonisch contact met u opnemen als dit nodig is om u te informeren over de bestellingen die u online geplaatst hebt.

Wij versturen geen reclamedrukwerk en/of plegen geen commerciele telefoontjes om onze producten te verkopen en u zult ook nooit door ons op deze manier worden benaderd

Ons bedrijf kan de consumenteninformatie gebruiken voor nieuwe doeleinden die nog niet voorzien zijn in ons privacy-beleid. In dit geval zullen wij contact met u opnemen alvorens uw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden, om u op de hoogte te stellen van de wijzigingen aan ons reglement voor de bescherming van persoonlijke gegevens en om u de kans te bieden uw deelname te weigeren.

Nieuwsbrief:

Dampstarter.nl biedt via e-mail een nieuwsbrief aan zodat u op de hoogte kunt blijven van relevante informatie. (indien u hiervoor uw uitdrukkelijke voorafgaande toestemming geeft)
In iedere e-mail wordt u de optie geboden om desbetreffende nieuwsbrief niet meer te ontvangen door middel van een unsubscribe link.

Bedrijven waar uw data mee gedeeld (kan) worden:

Dampstarter.nl neemt bij een aantal bedrijven (een) dienst(en) af om onze website goed te laten werken en onze producten aan te kunnen bieden. Om goed van deze diensten gebruik te kunnen maken, kunnen wij persoonsgegevens delen met deze bedrijven.

Omdat uw privacy zo goed mogelijk te beschermen, streven wij ernaar om de hoeveelheid gegevens die gedeeld worden tot een minimum te beperken. Hieronder vind je een overzicht van welke gegevens met welk bedrijf gedeeld (kunnen) worden.

Mailchimp:

Wij maken gebruik van Mailchimp voor het versturen van onze nieuwsbrieven. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Mailchimp gesloten. Daarin staat welke data zij mogen bijhouden.

Gegevens: Mailchimp Privacybeleid.

Bereik:

Wij maken gebruik van Bereik voor onze telefoon diensten. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Bereik gesloten. Daarin staat wat zij mogen bijhouden.

Gegevens: Bereik Privacybeleid

Google:

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken en welke pagina’s u bezoekt. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staat wat zij mogen bijhouden. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren zodat de gegevens niet zijn te herleiden naar een bepaald persoon.

Gegevens:Google analytics privacybeleid

Kiyoh:

Wij maken gebruik van Kiyoh voor onze beoordelingen. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Kiyoh gesloten. Daarin staat wat zij mogen bijhouden.

Gegevens: Privacybeleid kiyoh

Mollie:

Wij maken gebruik van Mollie voor onze betalingen. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Mollie gesloten. Daarin staat wat zij mogen bijhouden.

Gegevens: Mollie privacy verklaring

AfterPay:

Wij maken gebruik van AfterPay voor onze achteraf betalingen. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met AfterPay gesloten. Daarin staat wat zij mogen bijhouden.

Gegevens: Afterpay privacy Verklaring

Account:

Als u een account heeft op deze site of andere data op deze site heeft achtergelaten (reacties, bestellingen, naam, adres, telefoonnummer etc.), kunt u vragen om een exportbestand van uw persoonlijke data die we van u hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt te mailen. U kunt ook verzoeken dat we de persoonlijke data die we van u hebben te verwijderen. Deze data bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden. Als u toegang wenst tot deze informatie, kunt u contact met ons op te nemen op het hierboven vermelde adres.

Als u vindt dat onze site niet in overeenstemming is met ons privacybeleid, neem dan contact op met:

1. Dampstarter
2. Boomstede 433
3. 3608BG Maarssen
4. E-mail: info@dampstarter.nl
5. Tel: 0346-234444

Contactgegevens Toezichthoudende autoriteit:

E-mail: info@autoriteitpersoonsgegevens.nl
Telefoon: +31 70 888 8500

Wijzigingen in dit privacybeleid:

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid.
Laatste wijziging is doorgevoerd op 25 mei 2018.