Elektrische sigaretten gebruiken

Het roken van elektrische sigaretten is voor mensen die al roken een goed alternatief om op een betere manier in de behoefte van nicotine te voorzien. In tegenstelling tot bij het roken van normale sigaretten krijgt u alleen de nicotine en geen andere schadelijk stoffen binnen.

Hoe werken elektrische sigaretten?

Een elektrische sigaret bestaat uit een batterij, een vloeistof tankje en een verdamper (atomizer). De atomizer bestaat in de meeste gevallen uit een lontje (wick) met daar omheen een gloeidraadje gewikkeld. Het lontje neemt de vloeistof uit het tankje op. Als op het knopje van de batterij gedrukt wordt dan wordt het gloeidraadje verhit. Zo kan u de vloeistof verdampen en geïnhaleren.

elektrische sigaretten en gezondheid

Als alternatief met roken van tabaksigaretten kan elektronisch dmpen als een beter alternatief worden beschouwd, maar het heeft nog steeds schadelijke effecten op het lichaam en het dampen van een e-sigaret wordt dan ook alleen aangeraden voor mensen die al roken.

Geen verbranding hoe dan?

Een elektrische sigaret produceert uitsluitend damp en er is geen verbranding.

Uitleg onderdelen elektrische sigaretten

Een elektronische sigaret is een apparaat waarmee je elektronisch kunt dampen. Er zijn veel e-sigaretten, je hebt ze in veel soorten en maten en in verschillende prijsklassen. De kans dat er een geschikt model e-sigaret tussen zit die je bevalt is groot.

Twee systemen Elektrische sigaretten

Bij elektrische sigaretten zijn er twee systemen die beide op een andere manier damp geven. De simpeler cartomizer en de duurzame atomizer. De verschillende systemen werken net even anders.

Cartomizer

Een cartomizer in Elektrische sigaretten heeft de vorm van een filter met daarin een cartridge die met e-liquid is gevuld, die kan u verdampen. Elke cartridge kan maar één keer gebruiken. Na gebruik kun je de cartridges weggooien. De cartomizer bevat een vast verwarmingselement dat is ingebouwd, ook wel coil of gloeispiraal genoemd.

Clearomizer

Heb je een clearomizer met een coilsysteem (wick), in Elektrische sigaretten kun je de gloeispiraal in tegenstelling tot de cartomizer opnieuw gebruiken. In deze clearomizer zit een tankje die je bij kunt vullen met een e-liquid naar keuze. De vervangbare coils zijn los verkrijgbaar.
Verschillen

1. Een cartomizer heeft een wegwerptank met e-liquid, terwijl de clearomizer over een tank beschikt die bij te vullen is.
3. Clearomizers produceren een betere damp en hebben meer smaak dan een cartomizer.
4. Een cartomizer moet veel sneller vervangen worden.
5. Bij clearomizers heb je de mogelijkheid om e-liquids te mengen op smaak.

E-liquids

De vloeistof die in de elektrische sigaret verhit wordt en verdampt, noemen we de e-liquids,  dampvloeistof of dampvloeistoffen zijn er in verschillende nicotinegehaltes. Daarnaast beschikken we over een ruim assortiment van verschillende smaken.

Tot slot

Als u vragen heeft over de e-sigaret of over Elektrische sigaretten kunt u altijd contact opnemen, vul het contact formulier in of bel ons gewoon!! U kunt alles vragen niets is ons te gek. kijk boven aan de pagina voor tel nummer en contact pagina.