Wat is een E-sigaret?

Wat is een E-sigaret? een E-sigaret is een batterij met daarop een tankje of clearomizer die gevult met een e-liquid. Deze e-liquid wordt verwarmd door een gloeispiraal met watten eromheen. De vloeistof met of zonder nicotine wordt dan verdampt en u inhaleerd deze.

Waar is een e-sigaret voor bedoelt?

Een e-sigaret is bedoelt als alternatief voor een normale sigaret. U moet deze e-sigaret dan ook niet gebruiken als u niet al normaal rookt en de e-sigaret alleen te gebruiken als u op een andere manier aan uw nicotine behoefte wilt voldoen.

Wat voor soorten e-sigaret zijn er?

Een E-sigaret is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en merken, er is voor iedereen wel een geschikte e-sigaret. Zo zijn er e-sigaret start setjes voor beginners en voor ervaren vapers, ook zijn deze e-sigaret kits verkrijgbaar in verschillende prijs klasse en met verschillende instel mogelijkheden.

Pen style e-sigaret:

Er zijn e-sigaretten waarbij u niets hoeft in te stellen, dit is meestal de pen-vormige e-sigaret, deze zijn bedoeld voor de startende damper of voor die mensen die vaak onderweg zijn en wat makkelijks mee willen nemen. Vandaag de dag zijn er hele goede e-sigaretten waarbij u alleen op de knop hoeft te drukken. Vaak heeft de batterij van deze pen e-sigaret wel wat minder inhoud dus u moet wat vaker laden.

Box Mod style e-sigaret:

Dan heb je ook een box mod, dat zijn een e-sigaret met een ingebouwde of externe batterij. Dit zijn op dit moment de meest gebruikte e-sigaret. Bij deze e-sigaretten kun je het voltage of wattage verhogen waardoor de e-sigaret warmer of koudere damp produceerd. U kunt zelf bepalen hoe u uw e-liquid wilt verdampen.

Ook de temperatuur van de damp kun je dan aanpassen waardoor de smaak weer anders wordt. Bij de meeste e-sigaretten kunt u meerdere soorten coils krijgen, deze coils met verschillende weerstanden bepalen ook de damp en de smaak.

Wat is een Clearomizer of Atomizer?

Een clearomizer of Atomizer is de tank die u vult of al gevult is met e-liquid als u een e-sigaret gebruikt.

Een clearomizer is eigentlijk een Atomizer met een glas dat doorzichtig is, zodat u kunt zien hoevol of leeg uw tank is. Het woord clear is in het engels doorzichtig, zo is het woord clearomizer dus ontstaan.

Er bestaan tegenwoordig heel veel soorten clearomizers en alle merken hebben deze ook los of bij hun e-sigaret setjes zitten. Elke clearomizer heeft zijn eigen soorten coils en wat u voor u de beste is zult u zelf moeten bepalen. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur.

Een e-sigaret clearomizer bestaat meestal uit 5 onderdelen, de base, de coil het glas, de topcap en de drip tip. Alles kan meestal uit elkaar zodat u alle onderdelen van de clearomizer goed kunt schoonhouden.

Wat is een Coil?

Een coil is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de e-sigaret. Zonder deze coil verdampt de e-liquid niet en krijgt u geen damp, Deze coil moet u ook regelmatig verwisselen en om de damp en smaak te behouden en is daarmee een onmisbaar deel van de e-sigaret.

Coil is een vertaling uit het Engels voor spoel of wikkel.

Een coil is gemaakt van metaaldraadje die uit verschillende materialen gemaakt kan worden, Kanthal is het meest gebruikt. maar we gebruiken ook Nickel (Ni200), Titanium(Ti) en RVS. Deze 3 soorten draad gebruiken we in coils die geschikt zijn voor temperatuur dampen.

Weerstand:

De weerstand van de coil wordt gemeten in Ω (ohm). Deze weerstand van de coil bepaald het vermogen van de e-sigaret, de hoeveelheid damp en de warmte .

De weerstand van een coil wordt bepaald door een paar factoren, de lengte en aantal wikkelingen , de diameter van het draad en de draad soort.

Hoe lager de Ω (ohm) waarde van uw coil, hoe minder weerstand en hoe harder u e-sigaret dus de vloeistof verdampt. U kunt dus hoger in de wattage gaan als de Ω (ohm) waarde lager is.

Wick:

Een wick is het lontje of de watten die in een coil zitten. De watten neemt de e-liquid op en verdampt de vloeistof die opgenomen is.