18650 Li-Ion batterij wat moet u weten

18650 Li-Ion batterij wat moet u weten over deze en andere e-sgaret batterijen. U kunt hier alles vinden over deze batterij soort.

Wat is een 18650 Li-Ion Batterij?

Bij dampstarter verkopen wij bij veel van onze e-sigaretten 18650 / 26650 / 2X700 batterijen. Een 18650 batterij is een Li-Ion batterij is 18mm breed en 65mm lang, daarom dus ook de naam 18650. Dit geld ook voor een 26650 of 2X700 batterij, de naam is de lengte en breedte. Deze 18650 / 26650 / 2X700 batterijen worden tegenwoordig veel in de e-sigaret gebruikt en kunt u dus bij ons kopen. Bekijk hier al onze 18650 batterijen!

Een Li-Ion 18650 opladen

Als u dus zo’n 18650 / 26650 / 2X700 batterij koopt moet u wel weten waar u mee bezig bent. Deze Li-Ion batterijen zijn heel krachtig.

Daarom is het noodzakelijk dat u deze batterij met respect behandeld. Wij versturen deze Li-Ion 18650 / 26650 / 2X700 batterijen altijd in een cover. Als u batterijen moet vervoeren, zorg en dan altijd voor dat u de batterijen beschermd vervoerd. Stop deze Li-Ion batterijen nooit los in uw zak of tas. Wij bij dampstarter verkopen speciale beschermhoesjes, mocht u deze nodig hebben

U mag een Li-Ion batterij nooit meer dan 4.2 volt opladen. en ook niet te ver ontladen.

Bij het opladen van een 18650 / 26650 / 2X700 batterij is het belangrijk dat u goede laders voor dit soort batterijen gebruikt.

Wij verkopen verschillende opladers die geschikt zijn voor het opladen van dit soort batterijen. Nitecore, Efest en Golisi laders deze zijn allemaal speciaal gemaakt om deze 18650 / 26650 / 2X700 Li-Ion batterijen goed te laden. Bekijk de laders hier!

Een goede lader zorgt ervoor dat batterijen beter in conditie blijven. Gebruik geen goedkope laders zoals bijvoorbeeld “Ultrafire” en andere merken die beweren dat ze snel batterijen kunnen laden, maar overduidelijk te goedkoop zijn. Deze laders zijn echt veel minder veilig en gaan vaak over de veilige laad marges heen. U geeft goed geld uit om te kunnen vapen, bespaar dan niet op een goede oplader, dit is een van de meest belangrijke onderdelen van de e-sigaret met een externe batterij!

Op heel veel mods zit een USB lader voor uw 18650 / 26650 / 2X700 e-sigaret batterij. Een USB kabel wordt meegeleverd. Het wordt door elke e-sigaret fabrikant wel afgeraden om deze USB kabel te gebruiken om uw batterijen te laden en de batterijen met een externe lader op te laden. Deze mods hebben ook niet alle mogelijkheden van een goede externe lader, en dit kan de batterij en uw mod beschadigen en deze batterij gaat dan niet zo lang mee.

Mocht u toch met de USB kabel opladen, gebruik dan goede stekkers. Deze stekkers of wandladers worden nooit meegeleverd. Gebruik stekkers met een laag Ampere. 1A is voldoende en zo laad u de batterij rustig op. Gebruik nooit geen 2A of hoger stekkers, Deze zitten veel bij de nieuwe mobiele telefoons en zijn zogenoemde snelladers. U kan de batterij en uw e-sigaret beschadigen. Wij geven hier geen garantie op en als uw e-sigaret hierdoor kapot gaat moet u zelf de kosten dragen.

Laad je batterijen ook nooit te lang op, Een normale 18650 / 26650 / 2X700 batterij laad in ongeveer 3 uur helemaal vol. Wij raden je ook niet aan om ’s nachts de batterijen te laden en te gaan slapen, doe dit voordat je naar bed gaat en haal de lader van het stroom en de batterijen uit de lader als je gaat slapen.

Laad de batterijen op als deze op kamertemperatuur zijn.

Levensduur van een 18650 batterij!

Gemiddeld genomen hebben Li-Ion batterijen een levensduur van 300 laadbeurten. De levensduur van een batterij neemt af vanaf het moment dat deze batterijen worden gemaakt.

Li-Ion batterijen hebben bijna geen zelfontlading. U kan deze batterijen dus gewoon halfvol wegleggen en dan een paar maanden later weer gebruiken. U zult dan zien dat de batterij nog steeds net zo vol zit. Wel zal de batterij minder laadbeurten meegaan. Het is beter als u de batterijen een tijd niet gebruikt deze bijna leeg weg te leggen.

Wees verstandig!

Omdat u uw batterij uit uw e-sigaret haalt en in de lader stopt, u laat de batterij een keer vallen of gewoon door gebruik gaat de wrap oftewel de hoes van de batterij wel eens kapot. Dit is een laagje plastic over de batterij om deze te beschermen tegen kortsluiting. Is deze wrap kapot, gebruik deze batterij dan niet meer in uw e-sigaret. Koop een nieuwe of laat de batterij door een expert rewrappen.

Nu weet u iets meer over Li-Ion batterijen. Als u een e-sigaret gebruikt met zo’n batterij, verdiep u dan eens in het gebruik van dit soort batterijen.

Door veilig met deze batterijen om te gaan, kunt u problemen met uw baterijen zoveel mogelijk voorkomen en kunt u gewoon goed en veilig dampen!

Veiligheids Tips:

Wees voorzichtig met deze batterijen en ga altijd serieus om met alle batterijen
Gebruik alleen geschikte en goede digitale laders die meten hoesnel en hoevol ze batterijen moeten laden.
Gebruik batterijen niet omgekeerd, kijk altijd naar de (+ / -) polen voordat u deze in uw e-sigaret stopt.
Steek de batterijen nooit los in uw broekzak of tas, Gebruik altijd een beschermende cover.
Lever oude batterijen in bij een inleverpunt en gooi ze niet zomaar weg in de vuilensbak.
Laat deze batterijen niet nat worden.

Let op: Dampstarter is niet verantwoordelijk voor verkeerd gebruik van deze 18650 batterijen. U koopt deze batterijen op eigen risico! Als de wrap beschadigd is moet u deze batterijen niet meer gebruiken.